Boho stílus a gyerekszobában

2017. Október 31.
Ha általában nem szereted az átlagosat, ha bátran viselsz olyan ruhadarabokat, amikkel magadra vonod a figyelmet, ha szívesen formálsz magad körül mindent a saját ízlésedre, ha szereted közel érezni magadhoz a természetet, élvezed a világ sokszínűségét, biztosan közel áll hozzád a boho stílus. 
De hogy lehet ezt a stílust beilleszteni a gyerekszobába?

a kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/157344580715302838/

A válaszhoz Federica Molini Instagram oldalát hívom segítségül.

Mi lenne, ha választanál egy merész falszínt? Ha nem vagy nagyon bevállalós, akkor maradj a földszínek erősebb változatánál (szürkék, barnák, barnásszürkék). Ha merészebb vagy, jöhetnek pl. a tenger színei. A kellemes hatáshoz segít, ha tört színeket használsz, azaz az alapszínek feketével méllyített változatát.

Nézd meg a következő példát. Ehhez az igazán vad színhez, ha elkezdesz feketét adni, eljuthatsz egy gyönyörű, mély zöldhöz.  A www.color-hex.com oldalán pl. játszhatsz  színekkel. 

A makramé falidíszek is szinte elengedhetetlen kellékei egy boho szobának.Tervezz növényeket is a gyerekszobába, de csak a biztonságos fajtákból válassz,és inkább tedd magasabbra. Inkább kevesebb, de minőségi tárggyal vedd körül a kicsit. A világ színes, egy gyerkőcöt rengeteg újdonság, információ éri egész nap, nem baj, ha a szobája a nyugalom szigete lesz.
Válassz kézzel készített tárgyakat, pl.  kosarakat, azzal biztos nem nyúlsz mellé. 


Biztosíts teret a kis művésznek! Figyelj a részletekre, és az apróbb tárgyak is legyenek természetesek egyszerűek, mint itt a krétatartó.